گاهی حتی بدون اینکه فکر کنیم دروغ میگوییم و خودمان نیز نمیدانیم که چرا الان و در رابطه با موضوعی دروغ گفتیم! چرا دروغ یکی از عادت های روزمره ی همهی ما شده است؟ آیا برای رسیدن به هدف خاصی دروغ میگوییم یا نه؟ آیا بدون دروغ هم میتوان زندگی کرد؟ آیا تاکنون فکر کرده اید که دروغ چیست و چه معنایی میتواند داشته باشد؟
اگر به افرادی که در اطرافتان هستند خوب توجه کنید، درخواهید یافت که بسیاری از آنها در طول روز دروغهای فراوانی می گویند. در واقع این مسئله گویای این است که تقریبا همه افراد در این سیاره خاکی به شیوه های متفاوتی در زندگی دروغ می گویند. آنها بر این باورند که غالب شدن شرایطی در آن لحظه افراد را وادار به دروغگویی می نماید. در بسیاری از موارد، افراد برای حفظ علایق شخصی خود دروغ می گویند. اما افرادی هم هستند که برای گول زدن دیگران دروغ می گویند. گروه دیگری از افراد نیز به دروغگویی معتاد شده اند. خیلی ها هم به این دلیل دروغ می گویند که از هر گونه مورد انتقاد قرار گرفتن در اجتماع دور باشند. اما بطورکلی می توان اینگونه نتیجه گیری کرد که :
کسی که سخنانش نه راست است و نه دروغ "فیلسوف" است.
کسی که راست و دروغ برای او یکی است، "چاپلوس" است.
کسی که پول می گیرد تا دروغ بگوید، "دلال" است.
کسی که دروغ می گوید تا پول بگیرد، "گدا" است.
کسی که پول می گیرد تا راست و دروغ را تشخیص دهد، "قاضی" است.
کسی که پول می گیرد تا راست و دروغ را بهتر نمایان سازد، "وکیل" است.
کسی که با دروغ غریبه است و جز راست چیزی نمی گوید، "بچه" است.
کسی که به خودش هم دروغ می گوید، "متکبر" است.
کسی که حتی دروغ خودش را باور می کند، "ابله" است.
کسی که سخنان دروغش شیرینست، "شاعر" است.
کسی که علیرغم میل باطنی خود دروغ می گوید، "همسر" است.
کسی که اصلا دروغ نمی گوید، "مرده" است.
کسی که دروغ می گوید و قسم هم می خورد، "بازاری" است.
کسی که دروغ می گوید و خودش هم نمی فهمد، "پرحرف" است.
کسی که دروغ گفتنش را مصلحت آمیز عنوان می کند، "خوش خیال" است.
کسی که مردم سخنان دروغ او را در برخی مواقع راست می پندارند، "سیاستمدار" است.
کسی که مردم سخنان راست او را دروغ می پندارند و به او می خندند، "دیوانه" است.
به نظر شما، حافظهتان خوب عمل میکند؟ آیا آنطور که انتظار دارید وظایف و امور خود را به خاطر میآورید یا کاغذها و دفترچههای یادداشت میز شما را پر کرده و گوشی تلفن شما پر از یادآوری مسائل ریز و درشت است؟ هر چند که یادداشت کردن امور مسالهای موثر بر بهبود عملکرد و بازدهی به شمار میرود اما شاید بد نباشد که برای بهبود حافظهتان رژیم غذایی خود را عوض کنید. همانطور که افزایش سن، کاهش قدرت حافظه را در پی دارد، میتوان با مصرف موادغذایی مناسب، قدرت آن را بهبود ببخشید.
تعداد سلولهای سالم مغز و ارتباط بین آنها، در افزایش قدرت حافظه موثر است. برای کمک به بهبود وضع حافظه، مصرف این موادغذایی را فرا موش نکنید.
1 - چغندر، برای تنظیم ضربان قلب
داشتن قلب سالم به معنی داشتن یک مغز سالم است. هر کدام از سلولهای موجود در بدن به منبع دائم اکسیژن و مواد معدنی برای زنده ماندن نیاز دارند. فشار خونتان را به صورت دائم برای فشارخونی کمتر از 120/80 میلیمتر جیوه، بررسی کنید. سعی کنید تمرینات بدنی را به طور مداوم انجام دهید. همچنین موادغذایی همچون چغندر که موجب به بهبود گردش خون میشوند و اکسیژن و مواد معدنی را به خوبی به سلولها میرسانند را در رژیم غذایی خود بگنجانید.
مغز، از اعصاب محتاج به مواد معدنی تشکیل شده است که به شما امکان فکر کردن و به یاد آوری خاطرات را میدهد.
2- ماهی برای بهبود سلامت سلولهای مغزی
زمانی که نوبت غذا برای حافظه میرسد، ماهی ستارهی ماده غذایی مفیدی به حساب میآید. ماهیهای چرب از قبیل ماهی آزاد، ساردین و شاهماهی سرشار از چربی امگا3 هستند. اسید چربی که برای حفظ سلامت سلولهای مغزی مفید است. پیشنهاد محققان برای حفظ سلامت سلولهای مغزی، مصرف این دست از ماهیها حداقل سه بار در هفته است.
3- مصرف انواع توتها جهت پیشگیری از آسیب دیدن سلولهای مغز
خانواده توتها سرشار از آنتیاکسیدانی با نام آنتوسیانین هستند که میتواند از آسیبهای مغزی جلوگیری کند. نتایج یک تحقیق نشان میدهد زنانی که هر هفته حداقل یک فنجان تمشک و توتفرنگی را مصرف کردهاند، دو سال و نیم دیرتر از سایر بانوان، به روند کهولت مغز میرسند. محققان پیشنهاد میکنند که هر هفته 4 فنجان از خانواده توتها را میل نمایید. حتی اگر توت در مقطعی از سال موجود نیست، میتوانید نوع یخ زده آن را در اسموتی بریزید و یا به همراه پن کیک پخته و مصرف کنید.
4- پروتئین بدون چربی به منظور بهبود مهارتهای شناختی
سینه مرغ و بوقلمون، تخم مرغ و شیر کم چربی سرشار از ویتامین ب 12 هستند. ویتامینی که برای بهبود مهارتهای شناختی مغز مفید است. نتایج یک تحقیق در سال 2012 نشان میدهد افراد مسنی که از کمبود این ویتامین رنج میبرند، بیشتر در معرض بیماری کاهش مهارتهای شناختی قرار دارند
5- گردو برای بهبود حافظه
شاید شباهت شکل مینیاتوری مغز انسان و گردو بیدلیل نباشد. نتایج یک تحقیق که در سال 2012 در ژورنال بیماری آلزایمر منتشر شد، نشان داد که مصرف گردو منجر به بهبود قدرت حافظه و مهارتهای شناختی میگردد. همچنین گردو منبع غنی اسید آلفالینولنیک است که نوع نباتی امگا3 به شمار میرود. میتوانید مقداری از گردو را در سالاد، ماست و پن کیک ریخته یا صبحها به همراه نان و پنیر میل کنید.